Natuurvoeding

Natuurvoeding? Natuurlijk !!!

We weten ondertussen allemaal wel dat er tussen voeding en gezondheid een verband is maar welke? En in welke maten?

Onze honden en katten zijn vlees en vleeseters, ze hebben daarom een kort zuurrijk spijsverteringsstelsel en een stofwisseling die gemaakt is om eiwitten uit dierlijke bronnen om te zetten. Ze hebben dagelijks verse voeding nodig. De meeste van onze dieren krijgen “dood” voedsel zoals brokken. De vertering van dit dood voedsel vergt veel energie van het lichaam waardoor er op den duur lichamelijke klachten komen zoals huidproblemen, chronische klachten, maag en darm klachten enz. In brokken zitten uitermate weinig vlees (zo’n 4 tot 20 %) en dit zijn vaak afval van dieren die nergens anders voor kunnen dienen. Er zitten ook vaak veel granen in welke katten en honden maar in beperkte maten kunnen verteren. Ook vulmiddel, bindmiddel, kleur- en geur stoffen vind je vaak terug in brokken.  

Welk voedsel is dan het beste voor U dier? Met name het “levend” voedsel zoals vers vlees, orgaanvlees, pens, rauwe botten en verse groenten zijn wat U dier nodig heeft voor een optimale vertering, huid, vacht en gezondheid! vers en rauw vlees bevatten enzymen en goede bacteriën die nodig zijn voor een sterke darmflora, natuurlijke vitamines en mineralen, geen geur- kleur- en smaakstoffen of bindmiddel enz.  Door deze voeding te geven kunnen we vaak veel lichamelijke klachten vermijden of laten verdwijnen. Het resultaat van verse voeding: mooie huid en vacht, minder en gezonde ontlasting, een mooi gebit, geen stinkende adem, een dier dat zich goed voelt in zijn vel én een heel aangenaam voordeel: dierenartskosten die erg beperkt blijven!   

Zou U niet willen weten hoe u dier er kan uitziet en gedraagt als hij gezonde verse voeding krijgt en zich dus in een gezond lichaam bevind?

Wil U meer lezen over verse voeding? Gebruik dan de links hieronder:

http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/

Wil je zelf verse voeding maken voor je hond? Zorg dan dat je je eerst goed informeert! Gebruik steeds een goede mix van vitaminen en mineralen zoals DEZE die ik gebruik.

MAIL GERUST VOOR INFO :

kristina.boey@telenet.be

Natuurlijke snacks:

Gezonde snacks:

Hier vind je links naar gezonde snacks voor je hond of kat: